Heb jij het idee om een te gekke roadtrip te gaan doen door Amerika? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je beschikt over de juiste auto. Het meenemen van een auto is natuurlijk geen optie, dus je zult er ter plaatse eentje moeten huren. Je kunt eenvoudig vanuit Nederland alvast een auto huren, maar ook ter plaatse. De vliegtickets en koffer zijn inmiddels gepakt en de auto staat klaar om opgehaald te worden. Kies je voor een grote pick-up of ga je voor een camper? Kortom, je kunt alle kanten op! Toch zijn er een aantal tips, zodat jij een geslaagd roadtrip door Amerika kunt afleggen.

De juiste auto

Het klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar toch zien we ontzettend vaak dat er wordt gekozen voor een auto die niet helemaal past bij de reis die je van plan bent te maken. Wanneer je in de stad blijft, kies je namelijk doorgaans voor een andere auto, dan wanneer je een roadtrip gaat maken. Stel jezelf allereerst de vraag met hoeveel personen je in de auto gaat. Voldoende ruimte is namelijk wel zo fijn, zeker wanneer je ook de nodige bagage met je mee moet nemen. Daarnaast is het belangrijk vooraf te bepalen welk type auto je graag wilt. Waar je in Nederland kunt kiezen voor een bepaald model, kies je in Amerika voor een model Een SUV is dan meestal de verstandigste keuze. Zo heb je voldoende ruimte en extra comfort.

Let wel op: als je de westkust van de VS wil gaan roadtrippen kies je best een relatief recente auto – het kan namelijk erg warm worden daar – en oudere auto’s kunnen daar vaak minder goed mee overweg als je grotere afstanden wil doen.

roadtrip VS

Leeftijd

Wanneer je een auto wilt huren in Amerika, dien je een minimale leeftijd te hebben van 25 jaar. Ben je jonger, dan betaal je hiervoor een extra toeslag. Wel kun je gewoon met je huidige rijbewijs een auto huren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je eventueel voor een verrassing komt te staan. Het enige waar je rekening mee dient te houden, dat is een eventuele meerprijs wanneer je jonger dan 25 jaar bent.

Creditcard

In Amerika is het heel normaal dat je alles met je creditcard doet. Daarom is het ook voor het huren van een auto en ook het betalen van de borg noodzakelijk deze te voldoen per creditcard. Heb je geen creditcard, dan is het verstandig er op tijd eentje aan te vragen, zodat je voldoende tijd hebt om te kijken of alles werkt. Ook is het belangrijk dat degene op welke naam je boekt en de naam op de creditcard met elkaar overeenkomen. Doe je dit niet, dan is de overeenkomst ongeldig en kun je zonder auto weer vertrekken.

Conclusie

Zoals je ziet is het huren van een auto in Amerika voor een roadtrip helemaal niet zo lastig als dat het lijkt. Het enige wat belangrijk is, is dat je rekening houdt met een aantal zaken, zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. Het huren van een auto voor je roadtrip vanuit Nederland kan daarom een verstandige keuze zijn. Dit is doorgaans wel een stukje duurder, maar dan weet je wel zeker dat alles keurig voor je wordt geregeld.