Ieder jaar trekken er weer honderdduizenden mensen met de auto op uit om te genieten van een welverdiende vakantie. Of het nu naar Spanje, Frankrijk of Italië is, een vakantie per auto blijft onverminderd populair. Zo heeft een vakantie met de auto natuurlijk tal van voordelen. Je kunt je voorstellen dat alleen de ruimte die je al hebt aan extra bagage een ontzettend groot voordeel is. Ook de vrijheid die je hebt wanneer je met de auto op vakantie gaat is enorm. Kortom, tal van voordelen waarom het aan te raden is om op vakantie te gaan met de auto. Maar hoe bereid jij je auto voor, voor het overbruggen van zo’n enorme afstand. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je ergens halverwege stilstaat. Met deze tips die we samen met VakantieDatabank.com maakten ga jij goed voorbereid op reis.

auto reis garageGarage

Wanneer je op vakantie gaat met de auto, is het aan te raden je auto even na te laten kijken door een garage. Ze kunnen je auto op de brug zetten en de essentiële punten even voor je nalopen. Mochten er zaken zijn, dan is er nog voldoende tijd om dit te verhelpen. Het zou namelijk toch ontzettend vervelend zijn, dat wanneer je dit op het laatste moment doet, blijkt dat er nog het nodige aan je auto mankeert.

Wanneer er dan een bepaald onderdeel niet op voorraad is, kan dit zomaar betekenen dat jij een aantal dagen later pas veilig kunt vertrekken.

Vloeistoffen

Onze auto verbruikt naast brandstof natuurlijk nog de nodige andere vloeistoffen. Eén van de essentiële vloeistoffen zijn natuurlijk de olie en je koelvloeistof. Deze vloeistoffen kun je eenvoudig vooraf zelf checken en waar nodig bijvullen. Wanneer je dit doet, zorg er dan ook direct voor dat je even kijkt naar de ruitenvloeistof. Met onvoldoende olie op pad, kan ervoor zorgen dat je motor beschadigd, met alle gevolgen van dien. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je ergens na 400 kilometer met een rokende motor op de vluchtstrook staat, te wachten totdat iemand je komt wegslepen. Door dit voor de tijd te doen, voorkom je een hoop ellende.

Accu

Eén van de meest voorkomende problemen tijdens een vakantie is een lege accu. Dit hoeft niet te betekenen dat je hier direct bij vertrek last van krijgt. Maar door de vaak andere omstandigheden dan wat je auto is gewend, kan het voorkomen dat je accu er na verloop van tijd simpelweg mee ophoudt. Laat dus vooraf even je accu checken en laat hem, indien nodig vervangen of even opladen.

Bandenspanning

Wanneer je een oudere auto hebt, dan dien je de bandenspanning zelf te checken (hier lees je hoe). Niet alleen is dit belangrijk voor het optimale brandstofverbruik, maar ook voor je eigen veiligheid. Met te weinig spanning op de banden heb je namelijk een langere remweg, wat kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Door dit vooraf te doen, voorkom je eventuele kans op ongelukken tijdens je reis.