Iedereen die in Nederland in het bezit is van een auto en hiermee de openbare weg betreed, is verplicht deze te verzekeren. Afhankelijk van hoe oud je auto is en welke dagwaarde deze vertegenwoordigd, bepaal je welke dekking je kiest. Toch zien we te vaak, dat er heel veel mensen zijn, die de premie van hun autoverzekering maandelijks als een flinke last zien. Ondanks het feit dat ze hier tegenaan lopen, doen ze er gek genoeg niets aan. Heb jij een autoverzekering en heb je het gevoel dat je veel te veel betaald, dan loont het zich om eens verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Vooral met dergelijke verzekeringen, zijn er tal van tips zodat jij eenvoudig enkele tientallen euro’s kunt besparen. Hoe je dit doet, dat lees je hier!

  1. Dekking

De dekking van onze autoverzekering is één van de zaken die vaak over het hoofd wordt gezien. Wanneer je enkele jaren geleden een nieuwe auto hebt aangeschaft, dan is het aannemelijk dat je destijds hebt gekozen voor een omnium of allrisk verzekering. Wanneer je auto inmiddels de nodige kilometers heeft afgelegd, zal de waarde van je auto ook zijn verminderd. De kans dat jij je auto na een jaar of 5 van een all risk naar een WA+ verzekering kunt terugschroeven is dus aanzienlijk.

  1. Eigen risico

besparen op je autoverzekeringWanneer je schade claimt bij je verzekeraar, dan zal een deel van deze schade door jezelf moeten worden betaald. Dit wordt ook wel het eigen risico genoemd. Door het eigen risico te verhogen, zal de verzekeraar je hiervoor tegemoet komen qua te betalen premie. Let wel op, dat je bij eventuele schade beschikt over voldoende geld om dit ook daadwerkelijk te kunnen betalen.

  1. Houd je info up to date

Wanneer je gaat verhuizen, dan kan het zomaar zijn dat je premie ineens een stuk voordeliger wordt. Je kunt je namelijk voorstellen, dat het risico op schade in de grote stad doorgaans een flink stuk hoger is, dan wanneer je in een drop achteraf woont. Geef dus iedere verandering bij je verzekeraar direct door.

  1. Vergelijken

Te vaak zien we, dat mensen bij een verzekering zoiets hebben dat ze wel goed zitten. Ze zitten hier immers vaak al jaren, dus waarom zouden ze overstappen. Toch loont het zich om periodiek al je verzekeringen en abonnementen een goed onder de loep te nemen. Wanneer je jezelf aangewend die ieder jaar te doen, kan je dit tot wel enkele honderden euro’s per jaar schelen voor al je verzekeringen.

  1. Detail

Waar vaak de primaire voorwaarden van een verzekering ontzettend aantrekkelijk lijken, worden de kleine lettertjes door de aantrekkelijke premie nog wel eens over het hoofd gezien. Zaken zoals vervangend vervoer of de hoogte van het eigen risico zijn zaken die van grote invloed kunnen zijn op je uiteindelijk te betalen premie. De kosten die jij moet maken voor vervangend vervoer, vangen in één keer het voordeel weg die jij hebt bespaard door over te stappen naar het op het eerste oog goedkoper lijkende verzekeraar.