Of je nu even snel naar de supermarkt gaat of een flinke rit voor de boeg hebt, wanneer je je hond in de auto meeneemt, dan moet dit natuurlijk wel op een veilige manier. Ondanks het feit, dat honden in tegenstelling tot mensen geen riem hoeven te dragen, is het belangrijk dat je je hond goed beschermt tegen eventuele ongelukken. Omdat het welzijn van je trouwe viervoeter ontzettend belangrijk is, hebben we een aantal tips voor je, zodat jij je hond wanneer je deze meeneemt in de auto, op een veilige manier kunt vervoeren.

hond in de autoIn de auto

Wanneer je even een heerlijk eind wilt wandelen met je hond, dan is het wel zo makkelijk dat je met de auto naar het bos toe kunt rijden. Je hond in de auto vervoeren is immers ontzettend praktisch om allerlei andere verschillende redenen. Om de veiligheid van zowel je hond, jezelf als je medepassagiers te kunnen garanderen, is het belangrijk dat je dit op een verantwoorde manier doet.

Waar wij in de auto de verplichting hebben een gordel te dragen, geldt dit voor je hond niet. Uiteraard neemt dat niet weg, dat jij ook je hond op een verantwoorde wijze moet vervoeren zonder dat ze bij het minste of geringste door de auto kunnen vliegen. Toch kun je ook je hond veilig vastzetten met een gordel. Deze gordel is speciaal voor honden en zorgt ervoor dat je hond wanneer je remt of een ongeluk krijgt niet alle kanten opvliegt, met alle gevolgen van dien. Je kan nog een stapje verder gaan en kiezen voor een speciale autostoel voor je hond, zeker een aanrader en hoeft niet duur te zijn!

Het gevaar

Wanneer jij toch besluit je hond los in de auto mee te nemen, kan dit zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Je kunt schrikken, doordat je hond ineens bij je op schoot springt, maar ook wanneer je hond ineens besluit zijn tanden ergens in te zetten. Het hoeft dus nog niet eens direct te betekenen dat zich er een situatie buiten je auto om voordoet, want een hond is en blijft een speels dier. Daarnaast is het ook onverantwoord om je hond los te vervoeren wanneer je bijvoorbeeld veelal over de snelweg moet rijden. Vooral wanneer je moet remmen, kan dit zorgen voor levensgevaarlijke situatie voor zowel hond als het baasje. Zorg er dus voor, dat je je hond zo veilig mogelijk vervoert, zodat je niet voor gevaarlijke en vervelende situaties komt te staan.

Je hond veilig vervoeren

Het veilig vervoeren van je hond kan op verschillende manieren. De meeste voor de hand liggen optie is het omdoen van een speciale hondenriem. Toch zijn de meningen, vooral wanneer het een grote hond betreft over verdeeld. Je bent immers een extra plek op de achterbank kwijt. Wanneer je dus met z’n vijven in de auto wilt, dan kan dit dus niet. Het alternatief is de honden bench. Dit is een ijzeren constructie, waarmee jij je hond veilig achterin de auto kunt vervoeren. Doordat deze speciaal zijn ontworpen van een sterk materiaal, hoef jij je geen zorgen te maken wanneer er iemand bij je achter in knalt.