Ze zijn natuurlijk niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld, dan hebben we het uiteraard over één van de en zo niet de bekendste elektrische auto die op dit moment op onder andere de Nederlandse en Belgische wegen rondrijdt, de Tesla. Maar waar komt dit succes vandaan, hoe is het ontstaan en nog belangrijker, hoe ziet de toekomst eruit?

TESLA MOTORSOntstaan

Tesla is inmiddels eigenaar van de rijkste man ter wereld Elon Musk. Musk verkocht enkele jaren geleden zijn opgerichte bedrijf PayPal voor enorm veel geld. Met dat geld kocht hij aandelen van Tesla, waar hij inmiddels al enkele jaren succesvol de scepter zwaait. Deze Elon Musk is gebroken in Zuid-Afrika en leerde al in zijn jongere jaren succesvolle video games programmeren. Op z’n 18e besloot z’n moeder Zuid-Afrika achter zich te laten en te vertrekken naar canada. Hier ronde hij verschillende studies af op universitair niveau af, op de laatste studie na. Hij besloot dat hij een eigen bedrijf wilde oprichten en met succes!

Toetreding Tesla

Zoals eerder benoemd, verdienden Elon in de negentiger jaren ontzettend veel geld met één van de bekendste betalingsproviders ter wereld, PayPal. Dit bedrijf verkocht hij en trad in 2004 toe tot Tesla. Uiteraard niet zomaar, maar door de aankoop van een flink deel van de aandelen, werd hij ineens één van de grote aandeelhouders, van het destijds verlies lijdende bedrijf. Hij werd direct voorzitter van de raad van bestuur en richtte zich met name op het design van de destijds immens populaire Tesla Roadster.

Groei

Niet vlak na zijn toetreding in 2008, kregen we wereldwijd te maken met een financiële crisis. Dit betekende een reorganisatie voor het bedrijf Tesla, waardoor Elon Musk werd benoemd tot Algemeen directeur. In datzelfde jaar werd overige pas de Tesla Roadster op de markt gebracht, een model waar ze al vanaf 2004 druk mee bezig waren. Daarnaast werd ook Mercedes-Benz een belangrijke klant voor Tesla en zetten ze de stijgende koers verder in gang. Vanaf 2012 kwam de model S op de markt en niet veel later de X een wat grotere wagen ook op de markt. Het doel van Musk, is om uiteindelijk iedereen in een elektrische auto te kunnen laten rijden. Dit was mede de reden waarom de model 3 werd geproduceerd. Een betaalbare elektrische auto, met de kwaliteit en techniek welke je van een Tesla mag verwachten.

Tesla

Toekomst

Pas geleden is de model Y op de markt gebracht, in eerste instantie alleen in Amerika en niet lang daarna kwam deze auto ook naar Europa. Naast het blijven door ontwikkelen van elektrische auto’s is het voornaamste doel voor de toekomst om ook volledig in te zetten op elektrische vrachtwagen. In 2017 werd het eerste model zelfs al gepresenteerd en zal ook binnen afzienbare tijd de productie worden gestart. Zoals je ziet, zitten Tesla baas Elon Musk en zijn kompanen absoluut niet stil. Het meest populaire automerk worden is natuurlijk één ding, maar ook het populairste merk blijven, dat is de volgende stap.